by admin

Share

Kartoffelsuppe kan varieres i det uendelige og er let at lave – prøv for eksempel denne version med jordskokker og porrer.

  • Ingredienser:

    (4 personer)

    Et kilo kartofler
    1 stor porre eller 2 små
    1 løg
    300 gram jordskokker
    1 grøntsagsbouillon
    1/4 liter madfløde
    1 liter vand
    Et lille bundt timian eller rosmarin
    Salt og peber
    Olie til stegning

  • Fremgangsmåde:

    Hak løg og porrer og svits det i lidt olie i en stor gryde. Skræl og hak kartofler og jordskokker og put det i gryden. Hæld en liter vand over og tilsæt bouillon og 1 tsk salt. Bind bomuldssnor om bundet med krydderurter og put det i gryden. Lad det hele koge i 15-20 minutter til grønsagerne er møre. Sluk gryden og fjern bundtet med krydderurter. Med en stavblender blendes suppen direkte i gryden til den er jævn og glat. Tilsæt fløden og kog suppen op imens du rører rundt. Smag til med salt og peber og server f.eks. med ristet bacon og groft flute.