april 12, 2024

Kartoffelrøsti med laks og hytteost

Kartoffelrøsti kan bruges både som mellemmåltid, forret eller tilbehør til hovedretten. I denne version har vi pyntet røstierne med laks og hytteost, så de bliver til en skøn forret.

  • Ingredienser
    (Forret til 4-5 personer)

    3 bagekartofler
    1 løg
    1 æg
    2 spsk mel
    1 tsk salt
    Friskkværnet peber
    Smør til stegning.

    100 gram koldrøget laks
    150 gram hytteost
    1 rødløg
    Frisk dild

  • Fremgangsmåde:

    Skræl kartofler og løg og riv begge dele groft på et rivejern. Bland de revne kartofler og løg grundigt sammen med æg, mel, salt og peber.

    Smelt lidt smør på en stegepande ved middel varme, og form kartoffelfarsen til små, flade pandekager. Steg cirka 10 minutter på hver side til de er sprøde og gyldne.

    Tag røstierne af panden og pynt hver røsti med 1 spsk hytteost, en lille skive koldrøget laks, hakket rødløg og frisk dild inden servering.