Fremgangsmåde:
Oplæs gæren i vandet og tilsæt olivenolie. Tilsæt mel, salt og sukker og rør dejen grundigt sammen. Ælt til dejen er glat og smidig. Du behøver ikke en røremaskine, det kan sagtens gøres med håndkraft. Stil til hævning på køkkenbordet i cirka en time.
Imens skæres kartofler og rødløg i både og krydderurterne hakkes fint.
Smør et mellemstort ildfast fad med olivenolie og vend dejen ud heri. Pensl med olivenolie. Tryk kartoffelbåde og løg let ned i dejen. Drys med krydderurter og lad dejen efterhæve i cirka en halv time.
Drys med havsalt eller flagesalt inden du bager focacciaen i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 25 minutter. Den er færdig når overfladen er gylden og brødet lyder hult, når du banker på det.
Tag brødet ud af fadet og lad det køle af på en rist, så det ikke bliver fugtigt pga. vanddamp.