oktober 18, 2023
Kartoffelgratin med blomkål
Gratin er en velsmagende klassiker, som er helt perfekt, hvis man skal have brugt en rest kogte kartofler fra dagen før.
Ingredienser:
(4-5 personer)
800 gram kogte kartofler
500 gram kogt blomkål
250 gram creme fraiche 9 %
100 gram revet ost
3-4 forårsløg
4 æg
3 spsk frisk persille
Muskatnød
Salt og peber
Rasp
Smør
Fremgangsmåde:
Pisk fire æg. Tilsæt creme fraiche, hakket persille, muskatnød, salt, peber og revet ost. Pisk æggemassen sammen.
Smør et ildfast fad med smør og drys med rasp. Raspen skal sidde fast i smørret. Skær de kogte kartofler og blomkål i mundrette stykker. Snit forårsløget fint. Læg halvdelen af de kogte kartofler i bunden. Læg derefter blomkål, forårsløg og til sidst resten af kartoflerne.
Hæld æggemassen over og drys toppen med rasp. Læg et par smørklatter på toppen.
Bag ved 200 grader i cirka 40 minutter til æggemassen er stiv og server med for eksempel grøn salat.