oktober 18, 2023

Hasselback kartofler

Hasselback kartofler er et skønt og klassisk tilbehør til de fleste retter – få opskriften her.

  • Ingredienser

    Cirka 3 mellemstore kartofler pr. person
    Hvidløg
    Frisk rosmarin
    Smør
    Salt og peber

  • Fremgangsmåde:

    Skræl kartoflerne og skær dem halvt igennem i tynde skiver. Det kan gøres ved at lægge kartoflen i en grydeske imens der skæres – så stopper skeen kniven, inden den skærer helt igennem.

    Skær en passende mængde hvidløg i helt tynde skiver. Hvidløgsskiverne lægges i rillerne i kartoflerne sammen med blade af frisk rosmarin.

    Til sidst pensles med smeltet smør og drysses med salt og peber.

    Bag kartoflerne i cirka 55 minutter ved 200 grader varm luft. De skal være møre indeni og gyldne udenpå.
    Server som tilbehør.