Arrangementer med kartofler

Kartoflen har en æresplads i den danske madkultur. Derfor bliver den også ofte omdrejningspunkt for spændende arrangementer for både børn og voksne. Find en oversigt over aktuelle arrangementer herunder.

Kok Umut Sakarya og madhistoriker Bettina Buhl på “Tour de Kartoffel”

Kokken Umut Sakarya og madhistoriker Bettina Buhl (Det Grønne Museum) vil tage dig med på en kulinarisk rejse. Hovedrollen til denne event er ubetinget kartoflen. Vi hylder kartoflen – en alsidig ingrediens i den danske madkultur.

Forbered dig på en dag, hvor vi dykker ned i kartoflens vidunderlige verden, fyldt med viden, humor og selvfølgelig lækre smagsprøver.

Vi starter fra kartoflens ydmyge begyndelse til dens nuværende status som en uundværlig del af global gastronomi. “Tour de Kartoffel” vil vise dig, hvorfor denne beskedne knold fortjener en hovedrolle i både vores køkkener og vores hjerter.

Forbered dig på en uforglemmelig event, hvor vi afslører kartoflens hemmeligheder, inspirerer til nye måder at tilberede denne alsidige ingrediens på, og fejrer dens betydning for bæredygtighed og ernæring.

Med en blanding af lærdom og leg, smag og bæredygtighed, lover vi en oplevelse, der vil forny din kærlighed til kartoflen og måske endda revolutionere din tilgang til madlavning.

Oplev Tour de kartoffel på: 

Roskilde dyrskue: 1. juni
Fynske dyrskue: 8. juni
Copenhagen Cooking: 24. august
Food Festival, Aarhus: 7. september

Danmarks Kartoffelmuseum

Smukt placeret i en charmerende stråtækt bygning fra 1800-tallet, beliggende i Hofmansgaves smukke botaniske park og med udsigt over Odense Fjord, inviterer Danmarks eneste kartoffelmuseum sine gæster på en kulturhistorisk oplevelse.
På museet kan du blive klogere på både kartoflens historie, dyrkning og de mange forskellige sorter.

Museet er åbent i sommertiden, hvor det åbner ved solopgang og lukker ved solnedgang.
Der er gratis entré.