februar 9, 2024

Alt-i-en-gryde med kartoffel og oksetern

Alt-i-en-gryde retter er populær hverdagsmad, men de fleste opskrifter er med pasta. Dog kan man også nemt lave skønne retter i én gryde med kartofler. Prøv for eksempel denne gullasch-inspirerede opskrift med oksetern og masser af grøntsager.

  • Ingredienser
    (4-5 personer)

    100 gram bacon i tern
    400 gram oksekød i tern
    3-4 fed hvidløg
    1 stort løg
    400 gram champignon
    400 gram gulerødder
    600 gram små, kogefaste kartofler
    4 tomater
    1 ds tomatpure
    1 spsk timian (gerne frisk)
    1 tsk paprika
    2 tsk oregano
    2 – 3 dl rødvin
    8 dl vand
    2 terninger oksebouillon
    Salt og peber

  • Fremgangsmåde:

    Svits baconen et par minutter i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt oksekødet og krydder med salt og peber. Når kødet er brunet, presses hvidløget og tilsættes gryden sammen med tomatpure, timian, paprika oregano og løg i tern. Svits det hele et par minutter.

    Rens champignon og skær dem i kvarte. Skær tomater i små tern. Tilsæt champignon, tomater, rødvin, vand og bouillon og lad det hele simre under låg i cirka 20 minutter. Imens skrælles gulerødderne og kartoflerne vaskes grundigt. Begge dele skæres i grove stykker og tilsættes gryden, der herefter skal simre i yderligere 25 minutter.

    Når kartoflerne er møre, smages til med salt og peber inden servering.