Categories: Aftensmad, Videos

by admin

Share

Categories: Aftensmad, Videos

by admin

Share

Alt-i-en-gryde retter er populær hverdagsmad, men de fleste opskrifter er med pasta. Dog kan man også nemt lave skønne retter i én gryde med kartofler. Prøv for eksempel denne gullasch-inspirerede opskrift med oksetern og masser af grøntsager.

  • Ingredienser
    (4-5 personer)

    100 gram bacon i tern
    400 gram oksekød i tern
    3-4 fed hvidløg
    1 stort løg
    400 gram champignon
    400 gram gulerødder
    600 gram små, kogefaste kartofler
    4 tomater
    1 ds tomatpure
    1 spsk timian (gerne frisk)
    1 tsk paprika
    2 tsk oregano
    2 – 3 dl rødvin
    8 dl vand
    2 terninger oksebouillon
    Salt og peber

  • Fremgangsmåde:

    Svits baconen et par minutter i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt oksekødet og krydder med salt og peber. Når kødet er brunet, presses hvidløget og tilsættes gryden sammen med tomatpure, timian, paprika oregano og løg i tern. Svits det hele et par minutter.

    Rens champignon og skær dem i kvarte. Skær tomater i små tern. Tilsæt champignon, tomater, rødvin, vand og bouillon og lad det hele simre under låg i cirka 20 minutter. Imens skrælles gulerødderne og kartoflerne vaskes grundigt. Begge dele skæres i grove stykker og tilsættes gryden, der herefter skal simre i yderligere 25 minutter.

    Når kartoflerne er møre, smages til med salt og peber inden servering.

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial