september 30, 2020

Kartoffelsalat med græskar

Er du klar på kartoffelsalat med et lækkert efterårs-twist? Så skal du uden tvivl prøve denne skønne opskrift på kartoffelsalat med græskar.

  • Ingredienser

    (Til 4 personer)

    400 gram små kartofler
    400 gram græskar, f.eks Crown Prince
    1 tsk frisk rosmarin eller timian
    4 spsk creme fraiche
    1 spsk mayonnaise
    1 tsk dijon sennep
    Saft fra ½ lime
    1 lille rødløg
    1 nip sukker
    Lidt olivenolie
    Salt og peber

    Evt. frisk timian eller rosmarin

  • Fremgangsmåde

    Fjern kerner og skræl fra græskaret og skær 400 gram græskarkød i mundrette tern. Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Put det hele i en pose og tilsæt lidt olivenolie, salt og peber. Vend det sammen i posen, så olien og krydderierne fordeles. Fordel græskar og kartofler på en bageplade og bag i cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft.

    Imens laves dressingen. Hak rødløget fint og bland creme fraiche, mayonnaise, sennep, limesaft, sukker, salt, peber og rødløget i en stor skål.

    Når kartoffel og græskar er kølet helt af, vendes det forsigtigt i dressingen. Lad med fordel kartoffel-græskarsalaten trække mindst en time i køleskabet og pynt med frisk, hakket timian eller rosmarin inden servering.