Categories: Aftensmad, Videos

by admin

Share

Categories: Aftensmad, Videos

by admin

Share

De kogte, moste kartofler i denne kage er med til at gøre den lækker og svampet. Server for eksempel kartoffelkagen med vaniljeis og friske bær.

  • Ingredienser:

    Til kagen:
    250 gram hvedemel
    3 spsk kakaopulver
    1 tsk bagepulver
    1 tsk vaniljesukker
    250 gram smør
    450 gram sukker
    2 æg
    150 gram kogt kartoffel
    2,5 dl letmælk

    Til ganache:
    100 gram mørk chokolade
    50 gram smør

  • Fremgangsmåde:

    I en skål blandes mel, kakaopulver, bagepulver og vaniljesukker. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af. Pisk det smeltede smør med sukkeret til en luftig masse. Tilsæt to æg og letmælk. Mos kartoflerne og pisk i.

    Vend melblandingen i med en dejskraber lidt af gangen.

    For et ovnfast fad med bagepapir og fordel dejen heri.

    Bag kagen i almindelig ovn ved 180 grader i cirka 40 minutter.

    Imens laves ganachen. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme under omrøring.

    Når kagen er kølet af, fordeles ganachen på toppen.

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial