by admin

Share

De kogte, moste kartofler i denne kage er med til at gøre den lækker og svampet. Server for eksempel kartoffelkagen med vaniljeis og friske bær.

  • Ingredienser:

    Til kagen:
    250 gram hvedemel
    3 spsk kakaopulver
    1 tsk bagepulver
    1 tsk vaniljesukker
    250 gram smør
    450 gram sukker
    2 æg
    150 gram kogt kartoffel
    2,5 dl letmælk

    Til ganache:
    100 gram mørk chokolade
    50 gram smør

  • Fremgangsmåde:

    I en skål blandes mel, kakaopulver, bagepulver og vaniljesukker. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af. Pisk det smeltede smør med sukkeret til en luftig masse. Tilsæt to æg og letmælk. Mos kartoflerne og pisk i.

    Vend melblandingen i med en dejskraber lidt af gangen.

    For et ovnfast fad med bagepapir og fordel dejen heri.

    Bag kagen i almindelig ovn ved 180 grader i cirka 40 minutter.

    Imens laves ganachen. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme under omrøring.

    Når kagen er kølet af, fordeles ganachen på toppen.