Categories: Aftensmad

by admin

Share

Categories: Aftensmad

by admin

Share

Hvis der står fisk eller lam på menuen er disse citronbagte små kartofler med hvidløg, rødløg og oregano helt perfekte. Og så er de ovenikøbet nemme at lave. Se i videoen, hvordan du gør.

  • Ingredienser
    Tilbehør til 2 personer

    Cirka 600 gram små, pæne kartofler
    1 citron
    1 stort rødløg eller 2 små
    En lille håndfuld frisk oregano
    4-5 fed hvidløg
    3 spsk olivenolie
    Salt og peber

  • Fremgangsmåde:

    Tænd ovnen på 180 grader varm luft.
    Vask kartofler grundigt og dup vandet af. Hvis der er stor forskel i størrelsen på kartoflerne, halveres de største.
    Skær rødløget i tynde både og pil og knus hvidløgget, f.eks. med den flade side af en kniv.
    Læg kartofler, løg og hvidløg i et ovnfast fad og hæld olie, salt og peber over. Vend det hele sammen. Skær 2/3 af citronen i skiver og læge dem ned mellem kartoflerne.
    Bag kartoflerne i 45-50 minutter, til de er gyldne og sprøde. Når der er fem minutter tilbage, presses saften fra den sidste 1/3 citron over kartoflerne inden de bages færdig.
    Lige inden servering fjernes citronskiverne, og kartoflerne vendes sammen med frisk oregano.

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial