Categories: Aftensmad, Videos

by admin

Share

Kartofler går skønt sammen med rodfrugter – for eksempel bagt i ovnen med en lækker marinade af honning og æbleeddike.

  • Ingredienser:

    (2-3 personer)

    400 gram kartofler
    300 gram gulerødder
    300 gram rødbeder
    Et bundt frisk rosmarin
    1 spsk honning
    1,5 spsk æbleeddike
    2 spsk olivenolie
    Salt og peber

  • Fremgangsmåde:

    Først laves marinaden. Hak et bundt rosmarin fint og put det i en lille skål. Tilsæt æbleeddike, honning, olivenolie, salt og peber. Bland sammen.

    Skræl kartofler, gulerødder og rødbeder og skær dem i stave. Put stavene i en frysepose, hæld marinaden over og ryst posen, så marinaden fordeler sig på rodfrugterne.

    Fordel i et stort, ovnfast fad. Bag ved 220 grader, almindelig ovn, i cirka 50 minutter til rodfrugterner er møre. Vend dem eventuelt en eller to gange undervejs.