by admin

Share

Nye kartofler er fantastiske for eksempel kogte med smør og krydderurter eller i en skøn kartoffelsalat. Men har du prøvet at bage dem med med parmesan og timian? Find opskriften her, hvis du også vil prøve nye kartofler på en ny måde.

  • Ingredienser:

    (Tilbehør til 3 personer)

    Cirka 600 gram nye danske kartofler
    3 spiseskefulde olivenolie
    Saft af en lille halv citron
    2 teskefuld flagesalt
    4 spiseskefulde revet parmesan
    3-5 kviste frisk timian
    Friskkværnet peber

  • Fremgangsmåde

    Fjern kerner og skræl fra græskaret og skær 400 gram græskarkød i mundrette tern. Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Put det hele i en pose og tilsæt lidt olivenolie, salt og peber. Vend det sammen i posen, så olien og krydderierne fordeles. Fordel græskar og kartofler på en bageplade og bag i cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft.

    Imens laves dressingen. Hak rødløget fint og bland creme fraiche, mayonnaise, sennep, limesaft, sukker, salt, peber og rødløget i en stor skål.

    Når kartoffel og græskar er kølet helt af, vendes det forsigtigt i dressingen. Lad med fordel kartoffel-græskarsalaten trække mindst en time i køleskabet og pynt med frisk, hakket timian eller rosmarin inden servering.