Categories: Aftensmad, Videos

by admin

Share

sommerflødekartofler-med-spinat

Selvom sommeren er over os, kan vi sagtens nyde skønne flødekartofler. Prøv for eksempel denne lækre version med nye kartofler og frisk spinat.

  • Ingredienser
    (Tilbehør til 4 personer)

    1 kg nye kartofler
    150 gram frisk spinat
    1/5 liter madfløde
    1 løg
    2 fed hvidløg
    100 gram revet cheddar
    1 tsk groft salt
    Peber
    Muskatnød
    En klat smør e.l. til at smøre fadet

  • Fremgangsmåde:

    Vask kartoflerne og skær dem i skiver på cirka en halv cm. Skær løget i tynde ringe og pres eller hak hvidløget fint. Vask spinaten.

    Bland fløde med hvidløg, muskatnød, salt og peber.

    Smør et ildfast fad med smørret.

    Lig skiftevist et lag kartoffelskiver, et lag løg og et lag spinat i fadet. Slut af med et lag kartofler. Fordel flødeblandingen over kartoflerne.

    Bag i cirka 45 minutter ved 200 grader. Gratiner derefter flødekartoflerne med revet cheddar og bag yderligere 10 minutter inden servering.

    Se i videoen, hvordan du gør.