Categories: Aftensmad, Videos

by admin

Share

Denne sommerfriske kartoffelsalat med mormordressing og majs er hurtigt og skønt tilbehør til aftensmaden.  Få opskriften her.

  • Ingredienser
    (Tilbehør til 4 personer)

    Dressing:
    Saft fra en halv citron
    1 spsk sukker
    ½ tsk salt
    Peber
    1,5 dl piskefløde

    Kartoffelsalat:
    2 majskolber
    1 kg kogte, kolde kartofler (brug gerne små, nemme kartofler)
    1 bundt purløg
    Persille til pynt

  • Fremgangsmåde:

    Dressing:
    Rør sukkeret i citronsaften til sukkeret er opløst. Tilsæt salt og peber og bland sammen. Tilsæt fløden og rør indtil fløden bliver tyk.

    Kartoffelsalat:
    Halver de kogte, kolde kartofler og put dem i en stor skål. Imens koges majskolberne 10 minutter i let saltet vand.
    Hak purløget fint og put det i skålen med kartoflerne. Når majsene er kogt og kølet af, skæres kernerne af kolberne og tilføjes i skålen. Tilsæt dressingen og bland sammen. Anret i en skål og pynt med persille inden servering.