Categories: Aftensmad, Videos

by admin

Share

Denne kartoffelsalat med asparges, ærteskud og sennep er let at lave og et skønt tilbehør til sommerens grillmad.

  • Ingredienser:

    (tilbehør til 4 personer)

    800 gram nye danske kartofler
    250 gram grønne asparges
    En håndfuld ærterskud
    En mozzarellakugle
    Et lille rødløg

    Dressing:
    1 spsk dijonsennep
    1,5 spsk hvidvinseddike
    3 spsk vand
    1 spsk rapsolie
    2 spsk friske timianblade
    1 lille tsk groft salt
    ½ tsk honning
    Friskkværnet peber

  • Fremgangsmåde:

    Vask og skrab de nye kartofler kartofler, f.eks. med en urtekniv. Put kartoflerne i en gryde og hæld vand over, så kartoflerne er dækkede. Tilsæt rigeligt salt og kog kartoflerne i 8-12 minutter afhængigt at størrelsen. Du kan mærke med f. eks. en kødnål, om kartoflerne er ved at være færdige. Sluk kogepladen, når kartoflerne næsten er færdige, og lad dem trække i vandet i 10-15 minutter.

    Hæld vandet fra kartoflerne og stil dem til afkøling imens du laver marinaden.

    I en stor skål blandes dijonsennep, vand, hvidvinseddike, rapsolie, timianblade, honning, salt og peber.

    Hak rødløget fint, og skær mozzarellakuglen i mundrette tern. Vask de grønne asparges og skær dem i stykker på cirka 2 cm. Vask ærteskuddene.

    Bland alle ingredienser, undtagen et par ærteskud, i skålen. De sidste ærteskud bruges til at pynte kartoffelsalaten med inden servering.