Categories: Aftensmad

by admin

Share

Categories: Aftensmad

by admin

Share

Hjemmelavede kartoffelchips er fantastiske og forholdsvis nemme at lave. Ved at bruge en saltlage, sikrer man en ensartet saltning, som giver et resultat i stil med dem man køber i butikkerne.

I opskriften her er der brugt et mandolinjern til at skære kartoflerne i skiver – det anbefales for at sikre en ensartet tykkelse, der er svær at opnå ved at skære dem med en kniv. Hvis ikke kartoflerne har samme tykkelse, risikerer man, at de skal have forskellig stegetid, og det er svært at undgå, at nogle chips bliver enten over- eller undertilberedt.

Denne opskrift er en slags grundopskrift, som giver saltede kartoffelchips. Man kan tilsætte ønsket krydring efter fritering, såsom paprika, dild eller lign.

  • Ingredienser

    Kartofler 500 gr.
    Vand 1,5 liter + til udvanding
    Salt 40-45 gr.
    Olie til stegning 2-3 liter

  • Fremgangsmåde

    Skræl kartoflerne. Hvis du ønsker mere rustikke chips og skrællen ser fin ud, kan du nøjes med at vaske dem godt.

    Snit kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern, tykkelsen skal gerne være maks. 1 mm.

    Læg kartoffelskiverne i en skål med koldt vand, og lad dem udvande i en times tid. Skift gerne vandet 1-2 gange undervejs for at fjerne stivelsen.

    Kog 1,5 liter vand med 40-45 gr. salt.

    Dræn kartoflerne og læg dem tilbage i skålen. Hæld den kogende saltlage over kartoflerne og lad dem stå ca 10 minutter til de begynder at blive glasklare.

    Dræn vandet fra og bred kartoffelskiverne forsigtigt ud på et viskestykke for at fjerne så meget vand som muligt. Kartoflerne er mere skrøbelige på dette tidspunkt.

    I en friture eller gryde, varm olien op til ca. 170 gr.

    Skil kartoffelskiverne fra hinanden, inden de lægges i olien; de kan godt klistre en smule sammen. Fritér dem til, de er gyldne og læg dem på fedtsugende papir. Lad dem køle af inden de nydes, evt. med en god dip.

    Opbevares i en lufttæt beholder.

    Opskrift og billede: The Food Dude

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial