Categories: Aftensmad

by admin

Share

På ethvert julebord skal der selvfølgelig være både hvide og brunede kartofler. Men har du helt styr på, hvordan du laver de brunede? Få opskriften her.

  • Ingredienser:

    Cirka 700 gram små, kogefaste kartofler
    Sukker (Både hvidt sukker og rørsukker kan bruges)
    1 spsk smør
    Salt

  • Sådan gør du:

    Vask de små kartofler grundigt og kog dem i 12-14 minutter i saltet vand til de er møre. Hæld kogevandet fra og overhæld kartoflerne med koldt vand eller lad dem stå til de er afkølede.

    Pil derefter skrællen af kartoflerne med en lille kniv.

    Dæk en stegepande med et jævnt lag sukker og smelt det langsomt ved middel varme. Hvis panden bliver ujævnt varm, kan du ryste den lidt og derved fordele sukkeret på varmen. Når alt sukkeret er smeltet, tilsættes smørret. Put derefter kartoflerne på panden og vend dem jævnligt rundt i sukkermassen, til de har den ønskede brune farve. Det kan godt tage omkring en halv time.

    Det er gennem hele processen vigtigt at være tålmodig og have panden på middel varme, så det ikke brænder på.
    Server de brunede kartofler så snart de er færdige.