Categories: Aftensmad, Videos

by admin

Share

Dette lækre kartoffelfad kan serveres både som vegetarisk hovedret og som tilbehør til et godt stykke kød.

  • Ingredienser:

    (4 personer)

    500 gram kartofler
    1 løg
    3 spsk olivenolie
    4 æg
    200 gram creme fraiche
    200 gram revet cheddarost
    2 håndfulde frisk spinat
    1-2 tomater
    Salt
    Peber

  • Fremgangsmåde:

    Skræl kartoflerne og skær dem i tern på cirka 2 x 2 cm.

    Læg kartoffelternene i et smurt, ildfast fad og tilsæt 1 finthakket løg, 3 spsk olivenolie, 1 tsk salt og 1/4 tsk peber.

    Bland sammen og bag i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter til kartoflerne er møre.

    Imens laves æggemassen.
    Slå 4 æg ud i en skål og pisk med 1 tsk salt og 1/4 tsk peber. Tilsæt 200 gram creme fraiche og cirka tre fjerdedele af den revede cheddarost. Pisk sammen.

    Tag kartoflerne ud af ovnen. Bland 2 håndfulde frisk spinat i kartoflerne og hæld æggemassen over.
    Pynt med tomatskiver og den sidste cheddar.
    Bag ved 200 grader i cirka 35 minutter til æggemassen er stivnet.
    Kan serveres enten som vegetarisk hovedret eller som tilbehør til for eksempel kogt hamburgerryg.