Kartoffel-græskarsalat

(Hovedret til 2  -3 personer)

  • Ingredienser

    400 gram små kartofler

    400 gram græskar, f.eks Crown Prince

    1 tsk frisk rosmarin eller timian

    4 spsk creme fraiche

    1 spsk mayonnaise 

    1 tsk dijon sennep

    Saft fra ½ lime

    1 lille rødløg

    1 nip sukker

    Lidt olivenolie

    Salt og peber

    Evt. frisk timian eller rosmarin

  • Fremgangsmåde

    Fjern kerner og skræl fra græskaret og skær 400 gram græskarkød i mundrette tern. Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Put det hele i en pose og tilsæt lidt olivenolie, salt og peber. Vend det sammen i posen, så olien og krydderierne fordeles. Fordel græskar og kartofler på en bageplade og bag i cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft. 

    Imens laves dressingen. Hak rødløget fint og bland creme fraiche, mayonnaise, sennep, limesaft, sukker, salt, peber og rødløget i en stor skål. 

    Når kartoffel og græskar er kølet helt af, vendes det forsigtigt i dressingen. Lad med fordel kartoffel-græskarsalaten trække mindst en time i køleskabet og pynt med frisk, hakket timian eller rosmarin inden servering. 

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.