Categories: Aftensmad

by admin

Share

Bagte kartofler er en klassisk og velsmagende kartoffelret, der kan varieres på utallige måder. Og så er de oven i købet super nemme at tilberede. Se her hvordan.

  • Ingredienser
    Tilbehør til 4 personer

    4 bagekartofler
    Olivenolie
    Groft salt

    2 spsk creme fraiche
    1 håndfuld persille
    1 fed hvidløg
    Salt og peber

  • Fremgangsmåde:

    Vask kartoflerne grundigt og tør dem i et rent viskestykke. Gnid kartoflerne med olivenolie og derefter groft salt. Kartoflerne skal bages i cirka en time og et kvarter ved 200 grader varmluft.

    Imens laves dressingen. Hak persillen fint, pres hvidløget og bland det med creme fraichen. Smag til med salt og peber.

    Tjek efter cirka en time og et kvarter, om kartoflerne er gennembagt. Det gøres ved at stikke en kødnål eller lignende ind midt i kartoflen. Møder du ikke modstand i midten, er bagekartoflen færdig.

    Når kartoflerne er gennembagte, åbnes de med en kniv og fyldes med creme fraiche dressingen. Pyt evt. med lidt ekstra persille inden servering.