by admin

Share

Kartoffelsuppe er en skøn ret, der kan varieres på mange måder. Prøv for eksempel denne version med sprød chorizopølse og frisk grønkål

  • Ingredienser
    (3-4 personer)

    800 gram kartofler – gerne en melet sort velegnet til suppe og mos
    150 gram chorizopølse
    1 løg
    2 porrer
    2 kviste frisk timian
    1 liter vand
    2 bouillonterninger (høns eller grøntsag)
    250 ml madlavningsfløde
    Salt og peber
    100 gram frisk grønkål

  • Fremgangsmåde:

    Skær chorizopølsen i tern og svits ternene sprøde i en stor gryde. Tag pølsestykkere op af gryden, hak løget fint og svits løget i den samme gryde. Skær porrerne i tynde ringe og tilføj det til gryden sammen med timian. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Når løg og porrer er svitset bløde, tilføjes kartoflerne, vand og bouillon.

    Lad suppen simre under låg i cirka 20 minutter.

    Tag timiankvistene op og blend suppen glat med en stavblender direkte i gryden.
    Bring suppen i kog og smag til med salt og peber.

    Vask og snit grønkålen fint. Anret grønkålen i bunden af dybe tallerkener, hæld den varme suppe over og top med chorizo inden servering.