by admin
Share
Søndag den 20. oktober hyldes kartoflen, når årets Kartoffelpris uddeles i Vejle. Seks af Danmarks dygtigste kokke vil dyste om at nytænke kartoflens kulinariske potentiale og løfte den beskedne knold til nye gastronomiske højder.
– Vi ser frem til at fejre kartoflen ved Kartoffelprisen. Den er en utrolig alsidig råvare, der kan forvandle både det salte og det søde køkken. Vores deltagende kokke vil virkelig sætte deres kreativitet og håndværk på prøve for at skabe nye, spændende retter, siger Per Mandrup, leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv.
Selvom hver dansker i gennemsnit spiser ca. 40 kg kartofler om året, er det langt mindre end de 120 kg, der blev indtaget i midten af 1800-tallet. Dette fald er ærgerligt, da kartoflen ikke kun er rig på vitaminer og mineraler, men også er et mere klimavenligt valg end alternativer som ris og pasta.
Culinary Institute by Vejle Erhverv er vært for konkurrencen og samarbejder tæt med lokale kartoffelproducenter. Instituttet arbejder aktivt for at inspirere danskerne til at vælge flere råvarer, der er gode for både klimaet og sundheden.
– Kartoffelprisen er en fantastisk mulighed for at vise, hvor mange kulinariske muligheder kartoflen rummer. Kun fantasien sætter grænser, fortæller Per Mandrup, der har en baggrund som Michelin-kok.
Konkurrencen finder sted for pressen og publikum i Culinary Institutes lokaler i Vejle.
Deltagere 2024
Tulle Pedersen, Haraldskær Sinatur, Skibet
Jacob Sørensen, Restaurant Et, Århus
Lucas Juhl Nielsen, Tree Top, Vejle
Mikkel Klintmann, Sixtus Sinatur, Middelfart
Nikolaj Wilhardt, Selfinvest, Gastronomy & Service, Middelfart
Sophia Rosa Antorini, Restaurant Domæne
Dommere 2024
Nicolas Min Jørgensen, Restaurant Tri, Agger Tange
Anita Klemensen, Studenterkilden, København
Daniel McBurnie, Restaurant Lyst, Vejle
Bettina Buhl, Madens Hus, Det grønne museum
Umut Sakarya, kok, København
Nicolaj Møller, AYA Dining
Fakta
Hvad: Kartoffelprisen 2024
Hvor: Culinary Institute by Vejle Erhverv, Lysholt Alle 3, 7100 Vejle
Hvornår: 20. oktober 2024 kl. 09.30-17.00. Pressen er inviteret fra kl 12.
Præmieoverrækkelse: kl. 16
www.kartoffelprisen.com
Om Culinary Institute by Vejle Erhverv
Som Vejle Kommunes store fødevaresatsning sætter Culinary Institute by Vejle Erhverv fødevarer øverst på dagsordenen og står klar med sparring og hjælp til store som små virksomheder. Culinary Institute arbejder med alt fra holistisk sensorik, måltidsudvikling, grønne køkkenkompetencer, koncept- og produktudvikling, til planlægning af foodevents og kokkekonkurrencer.