< Tilbage

Thorsens Chipskartofler overtager aktiviteterne fra Scanax18-04-2017 - 14:37

Thorsens går nu i gang med at undersøge grundlaget for at bibeholde og eventuel udvide aktiviteterne i Scanax

Vi overvejer at udbygge vores lager i Sunds eller flytte hele den økologiske produktion til bygningerne ved Scanax, siger Erik Thorsen. Foto: Helge Lynggaard.

Af Helge Lynggaard

 

Thorsens Chipskartofler i Sunds får helt nye muligheder for at udvide driften efter at selskabet har overtaget navn og aktiviteter fra kartoffelengrosvirksomheden Scanax i Gadbjerg.

 

Pr. 1. marts har et nyt datterselskab, som er 100% ejet af Thorsens Chipskartofler A/S, overtaget aktiviteter og navn, men ikke selve firmaet Scanax International A/S, som blev erklæret konkurs ved skifteretten den 27. marts, fortæller direktør Erik Thorsen, Thorsens Chipskartofler A/S.

 

- Vi kunne se, at Scanax var presset efter røde tal på bundlinjen gennem flere år. Ved at overtage aktiviteterne kunne vi sørge for, at medarbejderne kunne fortsætte, samtidig med at vi kunne sikre, at Scanax-avlerne fortsat kan afsætte deres kartofler i fremtiden, siger Erik Thorsen, der underskrev købsaftalen den 10. marts.

 

Forud lå et længere forhandlingsforløb, og når det til sidst lykkedes at få en aftale i stand, var det ifølge Erik Thorsen fordi, der blev ydet en kæmpe indsats og pres fra de tidligere ansatte anført af Knud Klinkgaard Pedersen.

 

Erik Thorsen fortæller, at den nuværende sæson skal bruges til at videreføre aktiviteterne i Scanax og samtidig analysere muligheden for vækst.  

 

- Vi vil specielt undersøge muligheden for at udvide den nuværende aktivitet i Scanax. Blandt andet på skrællekartofler , siger Erik Thorsen til Magasinet Danske Kartofler.

Læs mere i Magasinet Danske Kartofler, der udkommer 1. maj.

 

 

< Tilbage