< Tilbage

Midtjysk kartoffelavler er Årets Unge Landmand15-11-2021 - 11:11

Simon Bækgaard Christensen satser på kartofler og højværdiafgrøder på sin bedrift nord for Ikast. Onsdag blev han kåret til Årets Unge Landmand.

Jeg håber, at jeg kan inspirere andre til at springe ud som selvstændig landmand, siger Simon Bækgaard Christensen, Årets Unge Landmand. Pressefoto.

Fire dygtige landmænd var i finalefeltet til titlen som Årets Unge Landmand, der blev uddelt på Landbrug og Fødevarers delegeretmøde den 10. november i Herning.

 

Årets prismodtager blev Simon Bækgaard Christensen, der driver en planteproduktion på 400 ha nord for Ikast. Han købte bedriften af sin far i et fuldt generationsskifte i 2019, og har siden omlagt driften til at have fokus på kartofler og andre højværdiafgrøder.  

 

Prisen uddeles i samarbejde mellem Landbrugsmedierne, Landbrug og Fødevarer, LandboUngdom og Gjensidige. Den går til en landmand på højst 35 år, der har etableret sig som selvstændig inden for de senest tre år, og på den måde er med til at tegne fremtiden i erhvervet, oplyser Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.

 

Simon Bækgaard Christensen var indstillet af sin rådgivningsvirksomhed Sagro. I indstillingen hed det blandt andet:

Simon er en passioneret og yderst dygtig og ihærdig landmand. Han skaber en virksomhed, hvor der tænkes rationelt med fokus på personale og bundlinje. Han kom igennem nåleøjet som ung landmand med ønsket om etablering, på baggrund af hans væremåde overfor andre mennesker og samtidige store fokus på at skabe en rentabel forretning.

 

Ud over hæderen modtager Simon Bækgaard Christensen et rejsegavekort på 30.000 kr.

I sin tale til de fire finalister fremhævede formanden for Landbrug og Fødevarer, Søren Søndergaard, at de på hver deres måde er fremtiden og fremskridtet.

 

- I giver håb og tro på, at alle de flotte ord om innovation og forandring – de rent faktisk bliver til virkelighed. Det er fuldstændig afgørende, at der er en ny generation af dygtige unge, der har lyst til og mod på at gå ind i landbruget, sagde Søren Søndergaard, som understregede at det ikke noget, vi som samfund kan tage for givet:

 

- Der er mange snubletråde på vejen. Det er ikke bare sådan lige at købe en gård og gå i gang. Det kræver helt sindssygt meget mod, viljestyrke, flittighed og ikke mindst is i maven. I sætter meget på spil. Men I tror på, at det kan lykkes. Og I har fremtidsdrømme og mål.

 

Simon Bækgaard Christensen kvitterede for titlen med ordene:

 

- Jeg er ekstremt glad. Og jeg håber, at jeg kan inspirere andre til at springe ud som selvstændig i landbruget. Der er mange udfordringer, men der er også rigtig mange muligheder.

< Tilbage