< Tilbage

200 deltagere til generalforsamling og faglig dag12-02-2019 - 11:56

Der var god stemning blandt det hidtil største antal deltagere til årets Store Kartoffeldag med generalforsamling og faglige indlæg 

Den velbesøgte generalforsamling og faglige eftermiddag tiltrak omkring 200 deltagere. Foto: Anya Engelbrecht.

Af Anya Engelbrecht

 

Stolerækkerne var fyldte, da Danske Kartofler holdt generalforsamling og faglig dag den 5. februar. 200 deltagere fra kartoffelbranchen havde fundet vej til Vingsted centeret for at være med til den store kartoffeldag med blandt andet valg til bestyrelsen, faglige oplæg og netværk. 

 

Formiddagen startede med generalforsamling, hvor formand for Danske Kartofler, Carl Heiselberg, aflagde årsberetning. Formanden glæder sig over det store fremmøde til arrangementet. 

 

- Det har på alle måder været en vellykket dag, hvor medlemmerne både kunnet få og dele viden og pleje netværket. Snakken er gået lystigt gennem hele dagen, der har været gode og interessante faglige indlæg og en rigtig god stemning, så det har været en sand fornøjelse, lyder det fra Carl Heiselberg. 

 

Efter generalforsamlingen var der valg til bestyrelsen med repræsentanter fra lægge- spise- proces- og stivelsesgruppen. Derefter var der præsentation af de 16 virksomhedermed relation til branchen, der udstillede på kartoffeltorvet. For første gang var kartoffeltorvet i år rykket fra foyeren ind i den ene ende af hallen. 

 

- Der har i år været flere udstillere end nogensinde før, og derfor har vi flyttet kartoffeltorvet til et lokale med bedre plads.  Det har fungeret rigtig godt og åbner mulighed for endnu flere udstillende virksomheder næste år, siger Carl Heiselberg.

 

Dagens faglige oplæg begyndte efter frokosten, og løb i to spor med fokus på henholdsvis dyrkning og afsætning. På dyrkningssiden var der blandt andet oplæg om protein i stivelsessorter af Kristian Elkjær, KMC, om forbuddet mod Reglone af Lars Bødker, Seges og om cikadebekæmpelse uden brug af Prestige af Claus Nielsen, AKV Langholt. 

 

På afsætningssiden var der oplæg om blandt andet convenience food af Jørgen Østergaard, Flensted, om markedet i den foregående og kommende sæson af Birgitte Andersen, Sagro og om kartoflens status hos de unge af Morten Lagstrøm, Tænketanken Frej

 

Dagen sluttede af med oplæg fra Marie-Louise Boisen Lendal, direktør for Tænketanken Frej og kartoffelambassadør 2018, som talte om kartoffelproducenternes "license to produce".
 

Læs mere i næste udgave af Magasinet Danske Kartofler, der udkommer 3.-5. marts. 

< Tilbage