< Tilbage

Kokke har kreeret Samsøs bedste kartoffelmad 30-05-2016 - 12:54

Restaurant SAK fra Ballen serverede årets bedste kartoffelkreation, da Samsø endnu engang lagde råvarer og lokaler til den tilbagevendende konkurrence om Samsøs bedste kartoffelmad.

Den bedste Samsø-kartoffelmad 2016. Foto: Jacques Rahr.

Jomfruhummer, syltede æbler, fermenteret lime, sprøde mandler, cremet brændt purløgssmør.

Og så selvfølgelig de obligatoriske nye samsøkartofler. Det var et udpluk af ingredienserne i den kartof- felmad, der faldt i allerbedst smag hos dommerpanelet, da VisitSamsø, Samsø Restauratørforening og Samsø Fødevarenetværk for 5. år i træk havde dækket op til kartoffelfest og kåringen af Samsøs bedste kartoffelmad.

 

Det var Restaurant SAK fra Ballen på Samsø, der stod bag den prisvindende kartoffelmad, som var i skarp konkurrence med otte andre delikate madder fra en række af øens spisesteder, hedder det i en pressemeddelelse fra VisitSamsø.

 

Hvor andre lokale kokkekonkurrencer ofte har deltagere fra hele landet eller endog udlandet, er Samsøs bedste kartoffelmad alene for samske spisesteder, hvilket der findes 35 af.

 

Godt 600 gæster var dukket op til festlighederne i Samsø Hallen. Her kunne de overvære de lokale kok- kes bestræbelser på at fremtrylle den bedste kartoffelmad, samtidig med at de selv kunne sammensætte og spise deres egen favoritmad fra den store kartoffelbuffet, der også bød sig til med sild, friske krydder- urter og hvad der ellers hører til en god kartoffelmad.

 

I løbet af hele dagen sørgede konferencier Peter Aalbæk Jensen for, at stemningen var i top.

 

Stjernebesat dommerpanel på hårdt arbejde

 

Dommerpanelet bestod i år af den michelinbestjernede kok Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro, madskribent og kogebogsforfatter Nadia Mathiasen, hele Danmarks smørrebrødsdronning Ida David- sen, den samske kartoffelavler Jørgen ”Bubber” Jensen, Buur, madblogger og madanmelder ved gastro Rasmus ”Feinschmeckeren” Palsgård, kok og restauratør Rasmus Munk fra Restaurant Alchemist og Jesper Koch, der har flere Michelin-restauranter på samvittigheden, og som blandt andet er kendt fra TV-programmerne Madklubben og Masterchef.

 

De syv dommere smagte i løbet af dagen på ni meget forskellige kartoffelmadder, og bedømte dem ud fra kriterierne komposition, smag, helhedsindtryk og nyhedsværdi. Efter at have beset, duftet og smagt og vurderet de forskellige serveringer, faldt vindervalget altså på kartoffelmaden fra Restaurant SAK, som dermed kunne tage hjem med årets kartoffeltrofæ og diplom samt ikke mindst anerkendelsen fra det dygtige dommerpanel. Restaurant SAK vandt i øvrigt også konkurrencen i 2014.

 

Andenpladsen gik i år til Restaurant Dokken, mens tredjepladsen tilfaldt Restaurant Ilse Made.

Der bliver dog næppe lejlighed til at hvile på laurbærrene, for næste års konkurrence vil uundgåeligt byde på endnu flere opfindsomme fortolkninger af den traditionelle, danske kartoffelmad.

< Tilbage