< Tilbage

DLG sælger 49 procent ejerandel i Danespo til franske Florimond Desprez04-02-2016 - 09:50

Efter mange års medejerskab af Danespo sælger DLG-koncernen nu sine 49 procent i Danespo til franske Florimond Desprez

Af Helge Lynggaard

 

Efter mange års medejerskab af Danespo sælger DLG-koncernen nu sine 49 pct. i kartoffelvirksomheden til franske Florimond-Desprez.

 

Herefter består ejerkredsen bag Danespo af Florimond Desprez og DLF med hver 49 procent, mens medarbejdere og avlere ejer de resterende to procent.

 

- Jeg meget tilfreds med, at man i Florimond-Desprez har fundet en stærk partner, der sammen med DLF skal videreudvikle Danespo. Det franske selskab allokerer 14 pct. af sin 1,9 mia. kr. store omsætning til forædlingsaktiviteter og vil selvsagt kunne tilføre større synergier til Danespo, end DLG har kunnet, siger koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll i en pressemeddelelse.

 

Danespo forædler, producerer og handler med spise- og læggekartofler. Omkring 80 procent af produktionen af læggekartofler sælges på eksportmarkederne i Nordafrika, Mellemøsten og Europa. I Danmark og Skandinavien afsættes kartofler til konsummarkedet. Danespo har datterselskaber i Tyskland, Holland og Frankrig.

 

Florimond Desprez er en uafhængig familiejet virksomhed, som har en stærk position på verdensmarkedet for sukkerroefrø og er en af de førende europæiske forædlere med stærke forædlingsprogrammer i roer, korn og proteinafgrøder som lupiner, ærter og lucerne. Virksomheden beskæfter 938 medarbejdere i 16 lande og deres sorter dyrkes i 65 lande. 

 

- Florimond-Desprez er en international virksomhed med stor fokus på forædling, hvilket helt matcher Danespos strategi for fremtiden, og vi venter os meget af samarbejdet med franskmændene. Det vil styrke vores internationale handlekraft og markedsposition, og vi vil høste markedsmæssige synergier til gavn for de danske avlere og ejere, understreger bestyrelsesformand i Danespo og administrerende direktør i DLF, Truels Damsgaard i en pressemeddelelse fra Danespo. 

Florimond Desprez købte i 2014 Germicopa, som er et førende fransk kartoffelselskab med base i Bretagne og en global markedsleder inden for kartoffelsorter med fast kød. Germicopa er stærkt engageret i forædling af kartofler samt avl, produktion og salg.

 

- Det er vigtigt for en virksomhed at have de rigtige ejere, siger Steen Bitsch, CEO i Danespo.

 

- Florimond Desprez er det rigtige bud herpå. Vi har fået et godt indtryk af Florimond-Desprez i købsprocessen og ser mange samarbejdsmuligheder med Germicopa. DLF vil fortsat garantere den danske forankring, men vi arbejder i en international verden, hvor raten af succes er direkte proportional med evnen til at udvikle nye unikke sorter. Med Florimond-Desprez i ejerkredsen får vi adgang til meget moderne forædlingsfaciliteter, som vil styrke forædlingsplatformen, hvilket vi forventer os meget af, siger Steen Bitsch.

 

- Vores nye partnerskab med DLF omkring Danespo understøtter vores strategi om at vokse inden for kartoffelindustrien, siger François Desprez, bestyrelsesformand i Florimond Desprez i en pressemeddelelse fra DLF.

 

- Ved at forene kræfterne med DLF når vores kartoffelforretning den størrelse, der er nødvendig, for at vi kan konkurrere med sektorens førende aktører.

 

- DLF og Florimond Desprez deler de samme visioner for frøindustrien. Med den entreprenørånd, der er grundfæstet i både Danespo og Germicopa ser vi et solidt grundlag for et vellykket samarbejde. Vi ser frem til at udvikle partnerskabet, der vil styrke Danespos position inden for planteforædling, avl, salg og marketing, siger François Desprez. 

< Tilbage