< Tilbage

Kartoflerne er igen på menuen i kantiner og restauranter15-09-2015 - 15:45

Strandlyst kører selv kartofler og andre grønsager fra Lammefjorden ud med tre store lastvogne

Vi har en række leverandører, som dyrker jordbær, gulerødder, squash og andre af de grove grønsager, som vi sælger sammen med kartoflerne. Foto: Helge Lynggaard.

For Kaj og Jesper Andersen på Strandlyst på Lammefjorden er der ingen tvivl om, at kartofler er en sund spise.

– Og heldigvis ser det ud til, at restau- ranter og kantiner har sat kartoflen på menuen igen. Vi kan tydeligt mærke, at der igen er blevet større interesse for kar- toflen. Til gengæld stiller kokkene også store krav til kartoflerne, og er de ikke i orden, skal vi nok få det at høre, siger Kaj og Jesper Andersen, der leverer kartof- ler til cateringselskaberne Hørkram og Dansk Catering.

 

I dag kører de selv kartofler direkte ud til 30 Meny-butikker i Storkøbenhavn og på dele af Sjælland. Desuden leverer de kartofler direkte til Coops central- lager på Sjælland. Dermed kommer der Strandlyst kartofler ud i Coop-butikker over hele landet.

 

Strandlyst råder selv over tre store 12 tons lastvogne, der kører ud til kunderne i KøbenhavnogpåSjælland.

Til gengæld benytter vi vognmand til at transportere kartoflerne til Hørkrams lager i Kolt og til Coop i Hasselager syd for Aarhus. Desuden leverer vi til Meny-butikker i Hjørring og Aalborg, fortæller Kaj og Jesper Andersen.

 

Men det er ikke kun kartofler, de har med ud til butikker og centrallagre.

 

- Vi har en række leverandører her på Lammefjorden, som dyrker jordbær, gulerødder, squash og andre af de gro- ve grønsager, som vi sælger sammen med kartoflerne. Vi har for eksempel solgt 80 tons jordbær i år. Omsætnings- mæssigt udgør de andre grønsager vel omkring fem procent af vores samlede omsætning, siger Kaj og Jesper Andersen, der også sælger Vildmosekartofler.

 

I Nordsjælland er der rigtig god afsætning på Vildmosekartofler i løs vægt, som mange er parate til at give lidt ekstra for. Derfor har vi et samarbejde med Aage Chrisensen fra Vildmosen, som leverer kartofler til os, siger de to sjællandske kartoffelavlere.

 

 

 

 

< Tilbage