< Tilbage

Danmarks Kartoffel Råd inviterer til Den Store Ældrefest onsdag i uge 4213-10-2022 - 12:08

654 plejehjem og ældreinstitutioner har meldt sig til Den Store Ældrefest 2022, hvor Danmarks Kartoffel Råd sørger for snaps og opfordrer til kartoffelsuppe på menuen

Der bliver sat deltagerrekord, når ikke mindre end 33.375 personer, fordelt på 654 plejecentre og ældreinstitutioner i hele landet, i år deltager i Den Store Ældrefest. Den Store Ældrefest bliver arrangeret af Danmarks Kartoffel Råd og afholdes i år for 23. gang.

 

- Det er en stor glæde, at vi onsdag d. 19. oktober igen kan afholde Den Store Ældrefest, og forkæle vores ældre medborgere med snaps og kartofler, siger Johs. Nørregaard Frandsen, formand for Danmarks Kartoffel Råd.

 

I 21 år har det været en tradition, at Danmarks Kartoffel Råd afholder Den Store Ældrefest med snaps og nye kartofler til de danske plejehjem og ældreinstitutioner på Valdemarsdag den 15. juni, men på grund af Covid-19 blev ældrefesten i 2020 rykket til kartoffelferien i uge 42. Det var så stor en succes, at Danmarks Kartoffel Råd har besluttet at flytte ældrefesten til uge 42 permanent.

 

- Tidligere har menuen stået på nye danske frilandskartofler, men nu hvor festlighederne er rykket til efteråret, opfordrer vi til, at der bliver serveret kartoffelsuppe til snapsen i stedet, da kartoffelsuppe jo er en fantastisk ret til det danske efterårsvejr, lyder det fra Johs. Nørregaard Frandsen.

 

Den Store Ældrefest afholdes i samarbejde med kommunerne, de lokale plejehjem og ældreinstitutioner og lokale kartoffelavlere. Udover planlægningen står Danmarks Kartoffel Råd, i samarbejde med en række sponsorer, for at levere snaps til plejehjemmene, og de lokale kartoffelavlere leverer kartoflerne efter aftale med institutionerne.

 

- Sidste år var flere borgmestre og kommunalpolitikere med i festlige indslag som en del af ældrefesten, og det håber vi, vil gentage sig i år, siger Johs. Nørregaard Frandsen og tilføjer:

 

- Det er helt fantastisk, at vi i år har rekordmange plejehjem og ældreinstitutioner, der har lyst til at deltage i festen, hylde den dejlige kartoffel og forhåbentlig give de ældre en rigtig festlig og god oplevelse.

< Tilbage