Hvis du ikke kan lide at skrælle kartofler, er disse smagfulde, sydstatsinspirerede ”smeltende” kartofler den perfekte opskrift til dig – her behøver du nemlig ikke skrælle kartoflerne.
(Til 2 personer)
Ingredienser:
800 gram kartofler der er velegnede til ovnstegning
4 fed hvidløg
2 spsk smør
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
½ tsk friskkværnet peber
3-4 kviste frisk rosmarin
2 dl bouillon (grøntsags eller kylling)
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varm luft.
Smelt smørret og blandt det i en stor skål med olivenolie, salt og peber. Hak rosmarinen og pil hvidløget. Knus herefter hvidløgsfedene med f.eks. den flade side af en kniv og vend begge dele i smørblandingen.
Vask kartoflerne grundigt og skær dem i skiver på 1 – 1,5 cm. Du kan også vælge at skrælle kartoflerne først, hvis du foretrækker det.
Vend kartoffelskiverne grundigt i smørblandingen og arranger dem derefter side om side i et ildfast fad. Fadet må ikke være af glas, da det kan sprænge, når der hældes væske i.
Bag kartoffelskiverne i cirka 15 minutter til de er lidt gyldne i bunden. Vend herefter kartoffelskiverne og bag i 15 minutter mere.
Hæld herefter forsigtigt 2 dl bouillon i fadet og lad det hele bage videre til væsken er væk. Det tager cirka yderligere 15.
Kartoffelskiverne bliver sprøde udenpå og saftige indeni – præcis som ovnstegte kartofler er bedst.
Se i videoen herunder, hvordan du gør: