Kartoffelpandekagerne er lette at lave og smager skønt både som tilbehør og som en ret i sig selv
Ingredienser
(Passer til tilbehør til fire personer)
Pandekager
Fire bagekartofler
Et løg
Et æg
2 spsk mel
Et fed hvidløg
Salt og peber
olivenolie
Dip
2 dl creme fraiche
Saft fra cirka en halv lime
2 spsk finthakket dild
Salt og peber
En halv tsk sukker
Fremgangsmåde
Riv bagekartoflerne groft og pres vandet ud af dem. Riv løget fint, pisk ægget og vend det i de revne kartofler. Pres hvidløget eller hak det fint og tilsæt det sammen med mel, salt og peber. Vend sammen til en eksartet fars.
Held olivenolie på en stegepande og form farsen til små pandekager direkte på panden.
Steg pandekagerne ved middel varme cirka 15 minutter på hver side til de er gyldne.
Imens laves dippen. Rør finthakket dild i creme fraichen og smag til med limesaft, sukker, salt og peber.
Server de lune kartoffelpandekager med dild-dippen.
Se hvordan du gør i videoen herunder