Kartoflen i denne chokoladekage er med til at give en skøn og svampet konsistens. Den perfekte dessertkage - især med is og friske bær til.
Ingredienser:
Til kagen:
250 gram hvedemel
3 spsk kakaopulver
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
250 gram smør
450 gram sukker
2 æg
150 gram kogt kartoffel
2,5 dl letmælk
Til ganache:
100 gram mørk chokolade
50 gram smør
Fremgangsmåde:
I en skål blandes mel, kakaopulver, bagepulver og vaniljesukker. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af. Pisk det smeltede smør med sukkeret til en luftig masse. Tilsæt to æg og letmælk. Mos kartoflerne og pisk i.
Vend melblandingen i med en dejskraber lidt af gangen.
For et ovnfast fad med bagepapir og fordel dejen heri.
Bag kagen i almindelig ovn ved 180 grader i cirka 40 minutter.
Imens laves ganachen. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme under omrøring.
Når kagen er kølet af, fordeles ganachen på toppen.
Server f.eks med vaniljeis og friske bær
Se hvordan du gør i videoen herunder: