< Tilbage

Video: Kartoffelbrød med timian11-06-2020 - 14:57

Dette lækre madbrød med kartoffel og timian er skønt tilbehør til eksempelvis grillmad. 

Ingredienser
 

4 dl lunkent vand

25 gram gær

2 tsk salt

2 tsk sukker

1,5 spsk hakket, frisk timian

350 gram kogt, most kartoffel

500 gram hvedemel

En skefuld smør

 

Fremgangsmåde

 


Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, sukker, timian og kartoffel og rør rundt. Tilsæt mel og ælt grundigt i mindst ti minutter. Det aktiverer gluten i melet og giver et bedre brød.

Lad dejen hæve i mindst en time et lunt sted under et rent viskestykke.

 

Smør en springform med smørret. Når dejen er hævet, former du den til boller, som lægges side om side i springformen. Lad brødet efterhæve i en halv time inden du pensler det med sammenpisket æg og drysser med frisk, hakket timian.
Bag ved 200 grader, almindelig ovn, i cirka 35 minutter. Brødet skal lyde hult, når du banker på det.

Tag brødet ud af springformen, så det kan køle af inden servering.

 

Se i videoen, hvordan du gør:

< Tilbage