Dette lækre madbrød med kartoffel og timian er skønt tilbehør til eksempelvis grillmad.
Ingredienser
4 dl lunkent vand
25 gram gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
1,5 spsk hakket, frisk timian
350 gram kogt, most kartoffel
500 gram hvedemel
En skefuld smør
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, sukker, timian og kartoffel og rør rundt. Tilsæt mel og ælt grundigt i mindst ti minutter. Det aktiverer gluten i melet og giver et bedre brød.
Lad dejen hæve i mindst en time et lunt sted under et rent viskestykke.
Smør en springform med smørret. Når dejen er hævet, former du den til boller, som lægges side om side i springformen. Lad brødet efterhæve i en halv time inden du pensler det med sammenpisket æg og drysser med frisk, hakket timian.
Bag ved 200 grader, almindelig ovn, i cirka 35 minutter. Brødet skal lyde hult, når du banker på det.
Tag brødet ud af springformen, så det kan køle af inden servering.
Se i videoen, hvordan du gør: