Hvis du savner en anderledes måde at tilberede kartofler i ovnen, så bør du prøve denne opskrift på knuste kartofler med timian, cheddar og hvidløg. De er lette at lave og smager skønt!
Tilbehør til cirka 4 personer
Ingredienser:
12-14 mellemstore kartofler med skræl
3 spsk blødt smør
1 fed hvidløg
Revet parmesan
Timian (frisk eller tørret)
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne møre i saltet vand. De skal ikke skrælles først. Imens presser du hvidløget og rører det ud i 2 spiseskefulde smør. Den sidste spiseskefuld smør bruger du til at smøre et stort, ildfast fad.
Fordel kartoflerne i fadet og giv dem et let tryk med f.eks. en kartoffelmoser eller bunden af et glas. På hver kartoffel lægger du en klat hvidløgssmør og drysser med salt, peber og timian. Slut af med en teskefuld revet parmesan.
Bag kartoflerne ved 180 grader varmluft indtil de er gyldne og sprøde – det tager 15-20 minutter.
Server for eksempel til et godt stykke kød og salat.