< Tilbage

Klassisk kartoffelmos03-06-2019 - 11:39

Denne kartoffelmos er både let og luftig. Hemmeligheden er den rette mængde smør. Blandt andet Bintje, Estima og Folva er gode til mos. 

Ingredienser


1 kilo kartofler
200 gram smør
1 dl varm mælk
Salt og hvid peber


Fremgangsmåde


Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Kommes i en gryde, hvorefter der hældes vand ved, så det netop dækker. Der skal ikke salt i vandet. 
Kog kartoflerne møre under låg. Det tager cirka 15-20 minutter. 
Hæld vandet fra og lad dem dampe af. 
Kom kartoflerne i en skål og tilsæt smør i tern. Mos nu kartoflerne med en kartoffelmoser imens du gradvist tilsætter varm mælk, til du har den lette og luftige konsistens. 
Smag kartoffelmosen til med salt og peber og servér den straks. 



Opskriften er leveret af madmediet madensverden.dk, hvor du også kan se flere opskrifter på kartoffelmos. 

 

< Tilbage