< Tilbage

Hjemmelavede kartoffelchips med purløgsdip03-04-2018 - 08:54

Kartoffelchips er perfekte til en hyggelig filmaften, eller når man bare er lidt lækkersulten. Her får du opskriften på chips lavet af friske bagekartofler med en lækker purløgsdip. 

 

Ingredienser: 

Cirka 100 gram bagekartofler

Olie, f.eks. solsikkeolie, til stegning

Salt

 

Dip:

2½ dl cremefraiche 38%

50 gram purløg

Salt

 

Fremgangsmåde:

Skræl bagekartoflerne og riv dem i tynde skiver på et mandolinjern
Udblød kartoffelskiverne i kold vand 3-4 gange
Dryp skiverne af på et stykke køkkenrulle
Varm olien op til 180 grader
Steg kartoffelskiverne i olien lidt ad gangen til de er gyldne og sprøde. Skiverne må kun ligge i ét lag i olien
Lad de færdige chips dryppe af på køkkenrulle eller fedtsugende papir
Drys med salt inden servering

 

Dip:
Hak purløget fint og bland det med cremefraiche
Smag til med salt.


Se i videoen herunder, hvordan kokkeelev Martin Rasmussen, Nymindegab Kro, laver chipsene.

 

< Tilbage