Se videoen nederst på siden.
Ingredienser til 4 pizzaer:
Pizzadej:
Cirka 1000 gram hvedemel
5 dl lunkent vand
50 gram gær
2 tsk sukker
1 tsk salt
Fyld:
Kartofler
Olivenolie
Groft salt
Frisk mozzarella
Basilikumpesto
Frisk timian
Rucola
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt og sukker. Rør mel i dejen lidt af gangen – gem lidt til at rulle dejen ud. Når der ikke kan røres mere mel i dejen, hæld dejen på bordet og ælt mere mel i.
Ælt dejen længe, så bliver den bedst.
Lad dejen hæve i mindst 45 minutter under et rent viskestykke.
Del dejen i fire lige store stykker. Held mel på bordet og rul hver portion dej tyndt ud.
Dryp lidt olivenolie på bunden og smør pesto på efter smag. Drys med lidt groft salt.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Lig kartoffelskiverne på pizzaen side om side. Top med frisk, hakket timian og smuldret frisk mozzarella.
Bag hver pizza i cirka 15 minutter ved 200 grader.
Pynt med rucola inden servering.