Arrangementer

Her finder du en oversigt over kommende arrangementer


Sådan kan en mark, der er angrebet af nematoder, komme til at se ud når fremspiringen er forsinket eller udebliver.Sådan kan en mark, der er angrebet af nematoder, komme til at se ud når fremspiringen er forsinket eller udebliver. Kend dine nematoder – minikursus for kartoffelavlere

Vil du vide mere om, hvad en nematode er for en størrelse, og hvad den gør ved dine kartofler, afholder SAGRO et minikursus for kartoffelavlere og/eller medarbejdere.

I Tyskland/Holland og herhjemme ser vi ofte, at både cystenematoder og fritlevende nematoder forårsager store udbyttetab – er der noget vi kan gøre, for det ikke skal komme så vidt i Danmark? Først og fremmest skal man vide, hvad man skal kigge efter i marken.

Vi har nu fået mulighed for at få en af Europas førende nematode-specialister; Albert Wolfs fra HLB i Holland til at komme til Danmark og holde kurset. Albert Wolfs vil fortælle om forskellen på de forskellige nematoder, hvad de betyder for udbyttet, og hvordan man kan teste for forekomsten. På kurset gennemgår vi både fritlevende- og cystenematoder, hvoraf de sidstnævnte også dækker karantæneskadegørere. Vi ser billeder af symptomer i marken, samt på bekæmpelse og håndtering af problemet. Desuden er der gennemgang af metode til udtagning af jordprøver og tolkning af resultaterne, samt hvordan man proaktivt kan forebygge problemet inden det bliver et problem.

Kurset foregår på engelsk.

Tid: Fredag d. 16. marts kl. 9.00-12.00

Sted: SAGRO, Majsmarken 1, 7190 Billund

Tilmelding: senest den 8. marts på www.sagro.dk eller på tlf. 8080 2040.

Pris: 750,- kr. inkl. formiddagskaffe