<

Video: ”Smeltende” kartofler01-12-2022 - 14:48

Hvis du ikke kan lide at skrælle kartofler, er disse smagfulde, sydstatsinspirerede ”smeltende” kartofler den perfekte opskrift til dig – her behøver du nemlig ikke skrælle kartoflerne.

(Til 2 personer)


Ingredienser:

800 gram kartofler der er velegnede til ovnstegning

4 fed hvidløg

2 spsk smør

2 spsk olivenolie

1 tsk salt

½ tsk friskkværnet peber

3-4 kviste frisk rosmarin

2 dl bouillon (grøntsags eller kylling)

 

Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 200 grader varm luft.

Smelt smørret og blandt det i en stor skål med olivenolie, salt og peber. Hak rosmarinen og pil hvidløget. Knus herefter hvidløgsfedene med f.eks. den flade side af en kniv og vend begge dele i smørblandingen.

Vask kartoflerne grundigt og skær dem i skiver på 1 – 1,5 cm. Du kan også vælge at skrælle kartoflerne først, hvis du foretrækker det.

Vend kartoffelskiverne grundigt i smørblandingen og arranger dem derefter side om side i et ildfast fad. Fadet må ikke være af glas, da det kan sprænge, når der hældes væske i.

Bag kartoffelskiverne i cirka 15 minutter til de er lidt gyldne i bunden. Vend herefter kartoffelskiverne og bag i 15 minutter mere.

Hæld herefter forsigtigt 2 dl bouillon i fadet og lad det hele bage videre til væsken er væk. Det tager cirka yderligere 15.

Kartoffelskiverne bliver sprøde udenpå og saftige indeni – præcis som ovnstegte kartofler er bedst.

 

Se i videoen herunder, hvordan du gør: 

 

 

<