<

Video: Kartoffelsalat med asparges og ærteskud06-07-2022 - 12:27

Denne kartoffelsalat med asparges, ærteskud og sennep er let at lave og et skønt tilbehør til sommerens grillmad.

Tilbehør til 4 personer.

 

Ingredienser:

 

800 gram nye danske kartofler

250 gram grønne asparges

En håndfuld ærterskud

En mozzarellakugle

Et lille rødløg

 

1 spsk dijonsennep

1,5 spsk hvidvinseddike

3 spsk vand

1 spsk rapsolie

2 spsk friske timianblade

1 lille tsk groft salt

½ tsk honning

Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:

 

Vask og skrab de nye kartofler kartofler, f.eks. med en urtekniv. Put kartoflerne i en gryde og hæld vand over, så kartoflerne er dækkede. Tilsæt rigeligt salt og kog kartoflerne i 8-12 minutter afhængigt at størrelsen. Du kan mærke med f. eks. en kødnål, om kartoflerne er ved at være færdige. Sluk kogepladen, når kartoflerne næsten er færdige, og lad dem trække i vandet i 10-15 minutter.

 

Hæld vandet fra kartoflerne og stil dem til afkøling imens du laver marinaden.

 

I en stor skål blandes dijonsennep, vand, hvidvinseddike, rapsolie, timianblade, honning, salt og peber.

 

Hak rødløget fint, og skær mozzarellakuglen i mundrette tern. Vask de grønne asparges og skær dem i stykker på cirka 2 cm. Vask ærteskuddene.

Bland alle ingredienser, undtagen et par ærteskud, i skålen. De sidste ærteskud bruges til at pynte kartoffelsalaten med inden servering.

 

Se hvordan du gør i videoen herunder: 

 

<