<

Video: Citronbagte kartofler med hvidløg04-04-2023 - 17:27

Hvis der står fisk eller lam på menuen er disse citronbagte små kartofler med hvidløg, rødløg og oregano helt perfekte. Og så er de ovenikøbet nemme at lave. Se i videoen, hvordan du gør. 

Tilbehør til to personer. 

 

Ingredienser:

Cirka 600 gram små, pæne kartofler

1 citron

1 stort rødløg eller 2 små

En lille håndfuld frisk oregano

4-5 fed hvidløg

3 spsk olivenolie

Salt og peber

 

Fremgangsmåde: 

 

Tænd ovnen på 180 grader varm luft.

Vask kartofler grundigt og dup vandet af. Hvis der er stor forskel i størrelsen på kartoflerne, halveres de største.

Skær rødløget i tynde både og pil og knus hvidløgget, f.eks. med den flade side af en kniv.

Læg kartofler, løg og hvidløg i et ovnfast fad og hæld olie, salt og peber over. Vend det hele sammen. Skær 2/3 af citronen i skiver og læge dem ned mellem kartoflerne.

Bag kartoflerne i 45-50 minutter, til de er gyldne og sprøde. Når der er fem minutter tilbage, presses saften fra den sidste 1/3 citron over kartoflerne inden de bages færdig.

Lige inden servering fjernes citronskiverne, og kartoflerne vendes sammen med frisk oregano.

 

<