Hvis der står fisk eller lam på menuen er disse citronbagte små kartofler med hvidløg, rødløg og oregano helt perfekte. Og så er de ovenikøbet nemme at lave. Se i videoen, hvordan du gør.
Tilbehør til to personer.
Ingredienser:
Cirka 600 gram små, pæne kartofler
1 citron
1 stort rødløg eller 2 små
En lille håndfuld frisk oregano
4-5 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader varm luft.
Vask kartofler grundigt og dup vandet af. Hvis der er stor forskel i størrelsen på kartoflerne, halveres de største.
Skær rødløget i tynde både og pil og knus hvidløgget, f.eks. med den flade side af en kniv.
Læg kartofler, løg og hvidløg i et ovnfast fad og hæld olie, salt og peber over. Vend det hele sammen. Skær 2/3 af citronen i skiver og læge dem ned mellem kartoflerne.
Bag kartoflerne i 45-50 minutter, til de er gyldne og sprøde. Når der er fem minutter tilbage, presses saften fra den sidste 1/3 citron over kartoflerne inden de bages færdig.
Lige inden servering fjernes citronskiverne, og kartoflerne vendes sammen med frisk oregano.