<

Video: Bagte rodfrugter med honning og æbleeddike24-02-2021 - 15:01

I denne opskrift får kartoflerne selskab af skønne gulerødder og rødbeder. Spis de bagte rodfrugter som tilbehør til eksempelvis kylling og grøn salat.

(Tilbehør til 2-3 personer)

 

Ingredienser
 

400 gram kartofler

300 gram gulerødder

300 gram rødbeder

Et bundt frisk rosmarin

1 spsk honning

1,5 spsk æbleeddike

2 spsk olivenolie

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

 


Først laves marinaden. Hak et bundt rosmarin fint og put det i en lille skål. Tilsæt æbleeddike, honning, olivenolie, salt og peber. Bland sammen. 

Skræl kartofler, gulerødder og rødbeder og skær dem i stave. Put stavene i en frysepose, hæld marinaden over og ryst posen, så marinaden fordeler sig på rodfrugterne. 

 

Fordel i et stort, ovnfast fad. Bag ved 220 grader, almindelig ovn, i cirka 50 minutter til rodfrugterner er møre. Vend dem eventuelt en eller to gange undervejs. 



Se i videoen, hvordan du gør.

 



 

<