<

Video: Kartoffelfad med ost og spinat25-03-2020 - 11:29

Dette lækre kartoffelfad med ost og spinat kan serveres både som vegetarisk hovedret og som tilbehør til et godt stykke kød.

Se videoen nederst på siden.

Ingredienser:

 


500 gram kartofler

1 løg

3 spsk olivenolie

4 æg

200 gram creme fraiche

200 gram revet cheddarost

2 håndfulde frisk spinat

1-2 tomater

Salt
Peber

 

Fremgangsmåde:

 

Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

Læg kartoffelternene i et smurt, ildfast fad og tilsæt 1 finthakket løg, 3 spsk olivenolie, 1 tsk salt og 1/4 tsk peber.

Bland det hele sammen og bag i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter til kartoflerne er møre. 

 

Imens laves æggemassen.
Slå 4 æg ud i en skål og pisk med 1 tsk salt og 1/4 tsk peber. Tilsæt 200 gram creme fraiche og cirka tre fjerdedele af den revede cheddarost. Pisk sammen.

 

Tag kartoflerne ud af ovnen. Bland 2 håndfulde frisk spinat i kartoflerne og hæld æggemassen over. 
Pynt med tomatskiver og det sidste cheddar.

Bag ved 200 grader i cirka 35 minutter til æggemassen er stivnet. 

Kartoffelfadet kan serveres enten som vegetarisk hovedret eller som tilbehør til for eksempel kogt hamburgerryg. 


Se hvordan du gør i videoen herunder:

<