<

Video: Kartoffelpizza med pesto og rucola24-11-2019 - 11:35

Se hvordan du laver den perfekte pizza til alle kartoffel-elskere!

Se videoen nederst på siden.
 

Ingredienser til 4 pizzaer: 

 

Pizzadej:

Cirka 1000 gram hvedemel

5 dl lunkent vand

50 gram gær

2 tsk sukker

1 tsk salt

 

Fyld: 

Kartofler

Olivenolie

Groft salt

Frisk mozzarella

Basilikumpesto

Frisk timian

Rucola

 

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt og sukker. Rør mel i dejen lidt af gangen – gem lidt til at rulle dejen ud. Når der ikke kan røres mere mel i dejen, hæld dejen på bordet og ælt mere mel i. 

Ælt dejen længe, så bliver den bedst. 

Lad dejen hæve i mindst 45 minutter under et rent viskestykke. 

 

Del dejen i fire lige store stykker. Held mel på bordet og rul hver portion dej tyndt ud. 

Dryp lidt olivenolie på bunden og smør pesto på efter smag. Drys med lidt groft salt.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Lig kartoffelskiverne på pizzaen side om side. Top med frisk, hakket timian og smuldret frisk mozzarella.

 

Bag hver pizza i cirka 15 minutter ved 200 grader. 

Pynt med rucola inden servering.

 

 

 

<