<

Kartoffelkage med appelsin, banan og honning27-03-2019 - 18:40

Frisk, svampet og lækker beskriver bedst denne kage med akaciehonning, appelsin, banan og selvfølgelig kartoffel

Ingredienser: 

 

200 gram smør

2 dl. akaciehonning

5 æg

250 gram kogte kartofler 

1 banan

¼ tsk salt

300 gram hvedemel

2 tsk. bagepulver

2-3 usprøjtede appelsiner

Flormelis til pynt

 

Fremgangsmåde:

 

Del æggene i æggeblommer og æggehvider. 

Pisk hviderne stive. 

Pisk smør og akaciehonning sammen til en luftig masse. Pisk herefter æggeblommerne i honningblandingen. 

Mos kartofler og banan og pisk det i. 

Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen med en dejskraber. 

Tilsæt skal og saft af appelsinerne. Vend de piskede æggehvider forsigtigt i dejen. 

Held dejen i en smurt form og bag i ovnen i cirka 40 minutter ved 175 grader. 

Server kagen pyntet med sigtet flormelis. 


 

 

<