<

Lær på under et minut at bage kartoffelboller21-08-2018 - 14:30

Kartofler og nybagte boller - to ting, der kan gøre ethvert måltid lidt bedre!
Men har du nogensinde prøvet at kombinere de to ting? Med kartofler i bolledejen bliver bollerne ekstra lækre.

Boller med kartoffel - 16 stk

Ingredienser:

200 g kogte mosede kartofler

3 dl lunkent vand (evt. kogevand fra kartoflerne)

½ tsk groft salt

1 tsk sukker

25 g gær

3 spsk solsikkeolie

500 g hvedemel cirka

 

Sådan gør du:

Opløs salt, sukker og gær i vandet.

Tilsæt madolie og de kogte, mosede kartofler.

Tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Når dejen af fast, vendes den ud på bordet, hvor det resterende mel æltes i.

Når dejen ikke længere klistrer, deles den i 16 stykker. Rul dejstykkerne til boller med lidt mel på hænderne.

Bag bollerne midt i ovnen i 20 minutter ved 200 grader

Spis bollerne med dit yndslingspålæg

 

Se hvordan du gør i videoen herunder.

<