<

Hjemmelavede kartoffel-kroketter09-02-2018 - 15:21

Kartoffel-kroketter kan spises både som snack og til hovedretten - og så smager de også godt

I videoen  nederst på siden viser kokkeelev på Nymindegab Kro, Lars Emil Mølleskov, hvordan du nemt kan lave dine egne velsmagende kroketter

 

Opskrift på kartoffel-kroketter

 

Kartoffelmasse:
1 kg melede kartofler

1 æg

2 æggeblommer

40 gram smør

Salt og peber

2 tsk fintrevet løg

 

Panering:

Mel

Salt og peber

Krydderi efter smag, f.eks. chili

Æggehvide

Rasp

 

1 liter olie eller 500 gram palmin til friturestegning.

 

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

Kog kartoflerne i vand uden salt i 10-15 minutter til de er møre.

Mos de kogte kartofler. Tilsæt æg, æggeblommer, smør, fintrevet løg, salt og peber. Pisk mosen til den er glat og fri for klumper.  Sæt den herefter i køleskabet, til den er kold. Bland mel, salt, peber og eventuelt krydderier.

 

Tag lidt mel på hænderne, og tril mosen til små kugler i hånden. Vend kuglerne først i mel, herefter æggehvide og til sidst rasp. Tril kuglerne i hånden igen, og vend dem to gange mere i æggehvide og rasp.

 

Varm olien op til 180 grader i en gryde og frituresteg kroketterne i olien til de er lysebrune og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. 

 

 

<