<

Brune kartofler som Mormor laver dem18-12-2017 - 10:23

Julen nærmer sig og naturligvis er ingen jul komplet uden både hvide og brunede kartofler! Her får du Mormors egen opskrift på lækre brunede kartofler. 

 

Brunede kartofler 

Når du laver brunede kartofler, kan du med fordel koge og pille kartoflerne dagen før. Så er du klar til at brune dem og derefter sætte dem direkte på middagsbordet.

 

Ingredienser

1 kg små spisekartofler

200 gram sukker

50 gram smør

 

Tilberedning

1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. De er møre, når de slipper en kødnål eller en spids kniv.

2. Pil kartoflerne og læg dem i et dørslag.

3. Inden kartoflerne skal på panden, hældes de over med kogende vand i dørslaget. Dette gør, at   kartoflerne lettere bliver brunet på panden.

4. Fordel 200 gram sukker på en kold pande og tænd for jævn varme.

5. Når sukkeret langsomt begynder at smelte, vippes panden let.

6. Når sukkeret er blevet til karamel, tilsættes 50 gram smør og skrues op for varmen.

7. Når smøret er bruset af, tilsættes de afdryppede kartofler. Kartoflerne vendes jævnligt med en paletkniv. Panden kan også rystes let, således at de brunes på alle sider.

8. Efter 8-10 min er kartoflerne færdig-brunede.

9. Anret dem i en skål og server straks.

 

 

<