<

Tærte med kartoffel, dadler og varme krydderier12-12-2017 - 11:32

Du har måske smagt mazarinkage med kartofler, men har du nogensinde smagt kartoffeltærte med dadler og varme krydderier? Få opskriften på den lækre kage her!

 

Ingredienser 

 

Mørdej:
300 gr. hvedemel
150 gr. smør
100 gr. flormelis
1 stk. æg

 

Kagemasse:
100 gr. smør
200 gr. sukker
3 stk. æg
150 gr. kogte kolde kartofler
150 gr. hvedemel
1 tsk. bagepulver
40 gr. finthakkede dadler
1 tsk. tørret ingefær
1 tsk. kanel
1 tsk. nellike

 

2 stk. æbler

Kanelsukker  

 

Fremgangsmåde

 

Mørdej:
Ælt alle ingredienserne hurtigt sammen til en ensartet mørdej. Stil mørdejen koldt i ½ time inden udrulning.
Rul dejen ud i ca. 0,5 cm tykkelse og kom den i en smurt tærteform.
Blindbages v/ 175 grader i ca. 15 minutter.

 

Kagemasse:
Smør og sukker piskes. Tilsættes ét æg ad gangen og dernæst de tørre ingredienser. Vend de finthakkede dadler i til sidst.
Æblet skrælles og skæres i pæne ensartede både. Æblebådene vendes i kanelsukker.
Kagemassen kommes på tærtebunden, æblerne ligges pænt på massen og bages v/ 160 grader i ca. 20-30 minutter.

 

Serveres evt. med flødeskum eller creme fraiche 

 

I videoen kan du se Trine fra Nymindegab Kro lave tærten. 

 

<