<

Kartoffel-fad med ost og fløde27-11-2017 - 13:26

Denne lækre kartoffel-gratin med fløde og to slags ost er skøn både som tilbehør og som selvstændig ret. 

Ingredienser:

100 gr. revet stærk cheddar ost

50 gr. fint revet parmesan ost

2 tsk. maizena eller kartoffelmel

1,5 kg. bagekartofler, skrællet og skåret i skiver på 2 mm.

Salt og peber

1,5 dl. fløde

1 dl. hønse fond

 

Fremgang:

Forvarm ovnen til 180 grader og sæt ovnristen i midterste rille. Bland cheddar- og parmesanosten i en skål sammen med Maizena eller kartoffelmel til en ensartet masse.

I et stort ildfast fad fordeles halvdelen af de skårede kartofler, pænt og jævnt. Kartoflerne drysses med 1/3 af osteblandingen, ½ tsk. salt og ¼ tsk. Peber. Resten af kartoflerne fordeles oven på.  ½ tsk. Salt og ¼ tsk. peber drysses over kartoflerne.

Fløde og hønsefond blandes i en skål og hældes over kartoflerne. Resten af osteblandingen drysses over. 

Gratinen sættes i ovnen og bages til toppen er gylden brun – ca. 75 - 85 minutter, til en gaffel kan stikkes i midten af gratinen og kun møder lidt modstand.

Gratinen tages ud og afkøles 10 minutter inden servering. 

 

 

<